Search site

Contact

Col. Teh. "Dimitrie Leonida"

B-dul Socola Nr. 188-190 Jud. Iasi :: Romania

+40 332 402 651
+40 232 430 325

eco.dleonida@yahoo.com

2011 - 2012 :: Semestrul I

 

1. ,, S.O.S.- OZONUL ,, - septembrie 2011

Elevii claselor a X-a au participat la inceput de toamna, la o masa rotunda organizata cu ocazia ,, Zilei Internationale a stratului de ozon” prilej cu care au avut loc dezbateri despre importanta stratului de ozon pentru Pamant si cum este afectat acesta,  de poluarea tot mai agresiva. Activitatea s-a desfasurat in prezenta reprezentantului APM, D-na Petruc Irina, Prof. Sofrone Cristina, Agachi Luminita, Huidu Violeta.

2. “ E TOAMNA IAR…”

A avut ca obiectiv principal implicarea elevilor în activităţi de ecologizare a şcolii şi a mediului ambiant prin: igienizarea sălilor de clasă, a holurilor, a imprejurimilor (curţii) şcolii, precum şi a spaţiului verde al şcolii. activitati coordonate de Prof. Hincu Cristina, Huidu Violeta, Balaban Ariadna (Foto 2, 21)

3. ,, SCOALA NOASTRA, ECOSCOALA’’- noiembrie 2011, mai 2012

A implicat aplicarea de către Prof. Psihopedagog Cadar Georgeta a Eco-chestionarelor, elevilor, profesorilor si personalului auxiliar dupa 3 ani  de desfasurare a activitatilor in cadrul Proiectului Eco Scoala, pentru a urmari impactul produs de aplicarea acestui proiect asupra comunitatii scolare , precum si cel produs de obtinerea in anul trecut a Steagului Verde.

In  cele ce urmeză este prezentat chestionarul aplicat şi interpretarea rezultatelor.

4. ,, IN ASTEPTAREA CRACIUNULUI....” Decembrie- 2012

-realizarea de ornamente de iarna din materiale reciclabile si concurs de amenajare si decorare a salilor de clasa in spiritul Sarbatorilor de iarna

Ornamentele executate cu imaginatie si creativitate de catre elevii claselor a IX-a si a X-a, au facut ca bradul Colegiului Tehnic ,,Dimitrie Leonida,, sa straluceasca de frumusete… Cel mai frumos moment al anului, Crăciunul, aduce bucurie în sufletul oricui, mare sau mic.           Activitatea a fost coordonată de :prof. Vervega Elena ,  Apopei Camelia , Beleuta Cristina. Fiecare colectiv de elevi a decorat clasa in care invata cat mai frumos pentru a-l primi pe Mos Craciun asa cum se cuvine.

S-a format un juriu din profesori diriginți și s-au acordat premii și mențiuni .

Premiul 1 , Clasa a XII-a A

Premiul 2 , Clasa a XIII a G

Premiul 3, Clasa a XII a  E

Mențiune Clasa a XI a   I

Mențiune Clasa a X a F

Mentiune Clasa a X a D   ( Foto 3)

5. ,, MESTERIM  CE  RECICLAM ,, Decembrie-ianuarie 2012

Ingeniozitatea, imaginatia, spiritul practic si artistic caracteristic varstei elevilor claselor a IX a si a X-a, au fost evidentiate si admirate prin obiectele realizate din materiale reciclabile si prezentate in cadrul unei expozitii amenajate in holul scolii sub indrumarea Prof. Luminita Agachi .

Deasemeni, in acest an, obiectelor respective, li s-au adaugat si altele cu o tematica de trend : ,,Bijuterii hand-made din materiale reciclabile . ( Foto 4, 5, 6  )